ДОВГО САМ УЧИСЬ, ЩОБ НАВЧАТИ ІНШИХ. Григорій Сковорода

суботу, 26 жовтня 2019 р.

КРАЄЗНАВЧИМИ СТЕЖКАМИ



     Чарівна осінь так і манить милуватися її барвами та краєвидами. А наших гімназистів кличуть невідомість та пригоди. Сьогодні учні 2 -А та 2-В класу здійснили похід до історичних місць нашого краю. Першою зупинкою стала славнозвісна капличка-Писанка. Хоч наші учні вже безліч разів її відвідували, але у полоні густого туманну для них це було вперше, та змогли переконатись що мистецьке оформлення, візерунки і кольори були запозичені художниками-майстрами у наших давніх пращурів трипільців.







       Після крутого спуску з гори на якій знаходиться капличка наш провідник, краєзнавиць надзвичайної ерудиції, Микола Орестович Гнатів повів нас у ліс, де туману як не було. Надзвичайної краси краєвиди, помаранчева перина з листя під ногами, приємний слуху його шурхіт, відірвали наших туристів від буденності, планшетів і телефонів.


'






      Дорогою Микола Орестович не раз зупиняв похід і розповідав цікаві історії про дану місцевість: де брав початок і зливався з Білим Чорний потік, як називалися балки і виярки, пройшлися ми Скарбковим лісом, на місці якого колись було велике море, а в урочищі Німеч знайдено кістяк справжнісінького неандертальця, що жив тут 46 тис. р. т.





      І нарешті, апогей очікувань - печера та грот де мешкали наші пращури. Можливість побувати там, доторкнутись до прадвічної історі,  це саме те що доповнює уроки історії за шкільними партами.

















   Від гроту ми вирушили назад до дому, а шлях наш пролягає повз кар'єр піску, та місцевість Ксєндже. Останнім пунктом нашої подорожі став перший та найстаріший пам'ятник у місті Миколаєві.












     Змучені та  переповнені нових вражень наші учні повернулися до вихідної точки. Яка ж багата на природу та історію наша місцевість - Миколаїв над Дністром!














































4 коментарі:

  1. І так, справді, чарівна осінь заманила нас, вчителів, учнів та батьків пройтися історичними стежками Миколаївщини. Море позитивних емоцій, океан вражень та просто, хороший настрій отримали ми від екскурсійного походу.Величезне дякуємо.

    ВідповістиВидалити
  2. Куди наступний похід Ірино Михайлівно?

    ВідповістиВидалити
  3. Колосальні враження від походу отримали всі. А куди наступний?...... будемо складати маршрут подорожі спільно🤔😉

    ВідповістиВидалити